O firmě Apicor
Rodinná firma Apicor, sídlící v podkrkonošské vesnici Rudník u Vrchlabí, vznikla v roce 1999 jako obchodní sdružení rodin Boháčových a Cermanových. Manželé Boháčovi, povoláním učitelé a dlouholetí včelaří, se rozhodli uplatnit svoje dlohodobé zkušenosti s výrobou medoviny i na trhu. Společně s dcerou a zetěm panem Cermanem zakoupili výrobní prostory a po nezbytných úpravách těchto prostor začali vařit první litry vyhlášené Krkonošské medoviny.
Vysoké kvality medoviny dociluje Apicor dodržování tradičního výrobního postupu - tj. vařením medoviny a jejím následným dlouhodobým zráním. Dodnes nás ani pana Cermana nikdo nepřesvědčil, že lze skutečně kvalitní jiskrnou medovinu vyrobit jinak než bez chemických přípravků. Při výrobě je používán zásadně český med a jak už bylo uvedeno, ani chemické přísady a žádné chemické konzervační prostředky.
Název a symbol Apicoru propaguje krkonošský region. Použitím kvalitních, atraktivních obalů, nezaměnitelnou kvalitou a chutí zvyšujeme zájem spotřebitelů o naše výrobky a snažíme se vyhovět i individuálním přáním (dárková balení, reklamní lahve, aj.). Navracíme tak medovině prestiž kvalitního alkoholického nápoje.
V roce 2011 rozšířila firma Apicor svou výrobu o tradiční likéry - Kontušovku, Višňovku, Chilli višňovku, Hruškovku, Ořechovku a Kmínku. Cílem bylo připomenou původní kvalitní české likéry, které v minulosti nechyběly v žádné hospodě a které by i dnes mohly oživit strnulé "nápojáky" našich restaurací, ale i ozvláštnit posezení s přáteli kvalitním lahovným mokem.
Stejně jako u medoviny, tak i při výrobě likérů jsou použity pouze suroviny na přírodní bázi a je absolutně vyloučeno použití chemických konzervantů.